Contact

drukwerk

Tampondruk

Tampondruk is een druktechniek waarmee bijna elke ondergrond en vorm bedrukt kan worden. De gewenste bedrukking wordt door middel van een film overgebracht op een metalen cliché. Dit cliché wordt geplaatst in de tampondrukmachine en wordt continu van inkt voorzien. Een vervormbare, siliconen stempel (tampon) pikt de inkt op van het cliché en drukt dit vervolgens af op het te bedrukken relatiegeschenk of give-away.

Een tamponbedrukking wordt veelal toegepast op kleinere kunststof give-aways en relatiegeschenken, waaronder balpennen, spaarpotten, stressballen, sleutelhangers, aanstekers en nog veel meer reclameartikelen.

 

Zeefdrukken

Zeefdrukken is een druktechniek waarbij een stuk fijn gaas van zijde, polyester of staal over een raamwerk wordt gespannen. Het zogenaamde zeefdrukraam wordt vervolgens voorzien van een lichtgevoelige laag, welke door middel van een film en ultraviolet licht wordt belicht. Na de belichting wordt het zeefdrukraam uitgespoten. Donkere vlakken op de film blijven op het zeefdrukraam open (fijne gaatjes) waardoor inkt kan lopen, precies in de vorm van de gewenste bedrukking.

Het aanbrengen van een gezeefdrukte bedrukking op relatiegeschenken geschiedt door speciale drukinkt op het zeefdrukraam aan te brengen en de inkt vervolgens door middel van een rakel uit te smeren. Het te bedrukken relatiegeschenk of promotieartikel wordt vlak onder het zeefdrukraam geplaatst, zodat de bedrukking rechtstreeks op het relatiegeschenk kan worden afgedrukt.

Een zeefdruk wordt veelal gedrukt op vlakke ondergronden en op grotere relatiegeschenken, maar ook op kleinere give away's kan worden gezeefdrukt. Een zeefdruk kan o.a. worden toegepast op paraplu's, promotionele kleding, schrijfmappen, documententassen, rugzakken en draagtassen.

 

Lasergraveren

Lasergraveren is een bedrukkingsmethode waarbij de bedrukking in het materiaal wordt gebrand (gelaserd) door middel van een computergestuurde graveermachine. Het materiaal van het te lasergraveren relatiegeschenk en de lagen onder de afwerklaag bepalen de uiteindelijke kleur van de gravering. In veel gevallen kleurt de gravering grijskleurig of antracietkleurig. Een lasergravure geeft een relatiegeschenk vaak een luxe en sjiekere uitstraling. Veel relatiegeschenken kunnen door middel van lasergraveren ook per stuk gepersionaliseerd worden met initialen of persoonsnamen.

Een lasergravure wordt veelal toegepast op metalen en houten relatiegeschenken zoals metalen balpennen, visitekaarthouders, gereedschap, zaklampen, sleutelhangers en tevens op luxe relatiegeschenken zoals weerstations, thermosflessen en nog veel meer (luxe) business gifts.

 

CO2 Lasergravering

Een CO² lasergravering is bijna gelijk aan lasergravering. Alleen lasergravering kan op metaal en aluminium en CO² lasergravering kan op materiaal zoals steen, glas, kunststof, keramiek, leder en diverse houtsoorten. De kleur is afhankelijk van de onderlaag dat komt omdat de laser de bovenste laag weg haalt door de laser.

 

Blinddruk

Blinddruk is een druktechniek waarbij het ontwerp door middel van een cliché in het relatiegeschenk wordt geperst. Onder hoge druk en met warmte wordt het ontwerp in het materiaal geperst. Hierdoor ontstaat een verdieping, hetgeen veelal een luxe uitstraling van de opdruk en het relatiegeschenk oplevert.

Blinddrukken kent beperkingen en niet alle logo's zijn geschikt om door middel van blinddruk te drukken. Een blinddruk kan o.a. worden toegepast op kunstlederen en lederen relatiegeschenken zoals op schrijfmappen, notitieboekjes, visitekaartetuis, luxe tassen en andere lederen artikelen.

 

Foliedruk

Foliedruk is vergelijkbaar met een blinddruk alleen wordt er een folie met een mooie glans achtergelaten. Het geeft een chique uitstraling aan een product.

 

Transferbedrukking

Een transferbedrukking is er in meerdere varianten. Er zijn o.a. zeefdruktransfers, digitale transfers en keramiek transfers. Deze druktechniek wordt meestal toegepast bij meerkleurenbedrukkingen op relatiegeschenken en/of wanneer directe bedrukking (zeefdruk) niet mogelijk is. De bedrukking wordt in spiegelbeeld op speciaal transferpapier gedrukt, waarna de transfer vervolgens met behulp van een warmtepers op het relatiegeschenk wordt aangebracht. Een transferbedrukking kenmerkt zich door de goede dekking, ook op donkere ondergronden en bij meerdere drukkleuren.

Transfers worden vaak gebruikt voor meerkleuren bedrukkingen op (nylon)artikelen zoals paraplu's, documententassen, jassen, caps, petjes, maar ook op keramiek, waaronder mokken, glazen, kop & schotels etc.

 

Digitaal transfer

Digitaal transfer is een druktechniek die geschikt is voor opdrukken die gedetailleerd en in meerdere kleuren moeten zijn. De opdruk wordt door middel van een kleuren printer geprint op een ondergrond die voorzien is van een lijmlaag. Door de lijmlaag kan de transfer aangebracht worden op een artikel. De transfer wordt aangebracht door een pers met een hoge temperatuur, hierdoor komt de inkt los van het transferpapier en gaat het hechten aan het product. Deze methoden is handig voor full colour opdrukken. Deze druktechniek is ideaal voor kleine aantallen, logo’s met vele kleuren en foto’s.p>

Deze druktechniek kan bedrukt worden op textiel, leer, PU, karton, fleece en vilt. U kunt dus denken aan producten zoals onder andere: Tassen, T-shirts, Caps en Paraplu’s.

 

Keramische transfer

Keramische transfer is een transfer druk waarbij de transfervellen voorzien worden van een zeefdruk bedrukking met een speciale inkt. Per kleur wordt het aangebracht op het transferpapier, daarna wordt het op maat uitgesneden. Als het helemaal op maat is wordt het handmatig nat aangebracht op keramiek. Daarna wordt het logo er ingebrand in een oven.

Deze druktechniek is geschikt voor mokken, borden, glazen en potten.

 

Borduren

Borduren is een druktechniek waarbij de bedrukking door middel van garen op het relatiegeschenk wordt geborduurd. Het borduurproces is een computergestuurde techniek waarvoor een digitale borduurkaart nodig is. De uiteindelijke prijs voor een borduring hangt af van het aantal steken en de afmeting van het te borduren logo. Het gebruikte garen bepaalt de kleur van de bewerking.

Borduren is mogelijk op promotionele kleding, zoals jacks, t-shirts, polo's, blouses, sweaters en tevens op handdoeken, caps, petjes en andere relatiegeschenken van stof.

 

Domingstickers

Een doming ofwel domingsticker is een unieke reclamedrager voor op vele relatiegeschenken en reclameartikelen. Doming staat voor het afdrukken van het logo op een sticker, welke vervolgens wordt voorzien van een glasheldere tweecomponenten epoxy harslaag. Dit creëert een mooie opbollende ronding over de sticker en geeft tevens een soort 3D-effect. Een domingsticker kan in meerdere kleuren worden uitgevoerd en in vele verschillende formaten.

Een domingsticker kan op vele relatiegeschenken en reclameartikelen worden geplakt als reclamedrager, bijvoorbeeld als logotops op balpennen, sleutelhangers, pins en op apparaten als reclamelabel. Ook kunnen opvallende visitekaartjes, computerstickers en naambadges gemaakt worden met deze domingtechniek (op aanvraag).

 

Digitale print

Digitale print is een drukmethode waarmee een full colour logo op het artikel geprint worden. Kleurovergang en verlopen kunnen moeiteloos gedrukt worden. Digitaal print is heel aantrekkelijk om dat het snel gedrukt kan worden en in kleine aantallen. Bedrukking in full colour.

Deze druktechniek kan bijvoorbeeld gebruikt worden op notitieboekjes, wijnboxen en schuifpuzzels.

 

Digitale print textiel

Digitale print op textiel is een techniek waarbij de fotografische beelden met hoge resolutie direct bedrukt wordt op kleding. Het is een zeer scherpe en heldere druktechniek die nog niet te evenaren is. Deze techniek is ideaal voor foto’s met veel detail en logo’s met verlopen. De printers voor textiel werken nagenoeg hetzelfde als normale printers.

Ideaal is deze druktechniek op T-shirts, hoodies, polo’s en bijvoorbeeld tassen.

 

Sublimatie

Sublimatie is een druktechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van transferpapier. Het vel wordt bevestigd op het artikel, door verhitting komt het logo op het artikel te staan. Bij verhitting gaan de vezels open staan en bij het afkoelen sluit de vezel zich weer en zit de kleur vast in de vezels opgesloten. Haarscherp resultaat en een professionele uitstraling.

Sublimatie kan op mokken, T-shirts, tassen, paraplus en dergelijke.

 

Sticker

Stickers worden gedrukt in CMYK op zelfklevend vinyl. De stickers worden daarna uitgesneden in een gewenste vorm. Ze kunnen aangeleverd worden op vellen of los per sticker. Het is mogelijk om de sticker van een lamineerlaag te voorzien zodat er minder snel krassen en verkleuren op de sticker komen.